Allt om hållbar inredning

Den senaste tiden har allt fler förstått vikten av att göra det de kan för miljön och väljer därför de mer hållbara alternativen. Det går faktiskt att välja mer hållbart inom alla områden. Bland annat i hemmet och den inredning du använder där. I denna artikel har vi valt att fokusera på hållbar inredning. Här nedan får du några riktlinjer kring hur du kan tänka för att inreda på ett klimatsmart sätt.

Hållbart material

När du ska införskaffa ny inredning till ditt hem kan du köpa detaljer som är tillverkade av hållbara material. Kort sagt är ett hållbart material något som enkelt går att återvinna eller återanvända. Det ska helst vara så naturligt som möjligt. Läs mer om hållbara material för att fördjupa dig ännu mer i ämnet. Några exempel på hållbart material som bland annat finns i inredning är trä, sten och hampa. Med andra ord är det material du finner i naturen och helst ska de vara obehandlade.

Återbruk

Ett annat bra sätt att inreda klimatsmart är om du köper din inredning på andrahandsmarknaden. Du kan hitta massor med bra inredning både online och i fysiska butiker. Till exempel på olika köp och säljsidor, på loppis eller second hand butiker.