Välj en hemester i år

Att semestra på hemmaplan, en så kallad hemester, har varit på tal allt med på sistone. Och inte bara på grund av den rådande hälsokrisen just nu. Och om du bara sätter dig ned och tänker efter har du nog besökt förhållandevis få platser i vårt fagra land. Denna sommar vill vi slå ett ordentligt slag för hemestern och tänkte därför komma med ett antal tips.

Besök andra sidan av landet

Att få ett scenombyte är ofta uppskattat under semestern. Så varför inte ge dig över till den andra sidan av landet i år? Bor du exempelvis i södra Sverige, ta en tur norrut, och vice versa. Och även om vårt land inte är så stort kan det ju fortfarande ta lång tid om du ska åka från söder till norr eller norr till söder. Väljer du att flyga är det inte samma press som på utlandsresor, men det är fortfarande ingen dum idé att vara ute i god tid ändå.

Planera en helt ny aktivitet

Något som också eftersöks av många som reser utomlands är att få nya upplevelser. Men igen så har nog Sverige mer att erbjuda än du själv utforskat tidigare. Passa på att leta runt bland spännande upplevelser och äventyr i olika delar av landet och se vad som låter intressant. Det kan vara allt från naturupplevelser, som att åka downhill i en av Sveriges bästa bikeparks eller vandra i fjällen, till en lyxig hotellweekend i någon av våra storstäder eller en lugn vecka på en campingplats.